HOMEBREW MENU THEME CUSTOM IMAGES

A HB vagy Homebrew menüt elég gyakran használjuk jó páran. Éppen ezért akiben erre megszületik az igény, készíthet ahhoz is témát vagy témákat, hogy egyedibbé tegye ezzel is kedvenc masinájának ezen menüjét is.

A mellékelt programot számítógépen kell használni. Megkerestem számotokra a legegyszerűbb módszert. 

Ezt a csomagot állítottam össze részetekre: Kattints a linkre!

Töltsétek le bontsátok ki egy számotokra tetszőleges helyre. 

ELŐKÉSZÍTÉS

A kibontott mappán belül láttok egy EXTRACTED mappát, egy hactolnet.exe-t, egy HB tema osszerako.bat-ot és egy HB tema szetszedo.bat-ot.

1. Az EXTRACTED mappán belül találjátok az icon.jpg nevű képfájlt. Ezt lecserélhetitek bármilyen, számotokra tetsző képre, de a méretnek 256x256-nak kell lennie, és a kiterjesztése maradjon jpg!

1.a. Opcionális lépés a theme.cfg szerkesztése pl. notepad++ programmal, ez csak a téma nevét mutatja majd, mikor kiválasztjátok.

Abban az esetben például, ha egy krumplis témát készítetek, akkor a  name="Skeletal"; résznél írjátok át  name="Krumpli";-ra.

Viszont mivel ezt kb. 2 másodpercig látjátok, elhanyagolható lépés.

2. ezután az assets mappában láthatjátok a background.png képfájlt, ennek a mérete 1208x720, ezt lecserélhetitek bármilyenre, csak a méretének kell egyeznie, és a kiterjesztése maradjon png! 

Aki szeretné ugyanígy elmolyolhat a wifi1_icon.png, wifi2_icon.png, wifi3_icon.png képfájlokkal, ami a  wifi jel erősségét mutatja, a mérete ,maradjon 50x50 és a kiterjesztése szintén png.

HASZNÁLATA

1. Ezután kiléptek a kezdőmappába, ahol is látjátok az EXTRACTED mappát, a hactolnet.exe-t, a  HB tema osszerako.bat-ot és a HB tema szetszedo.bat-ot.

Megfogjátok az egérmutatóval az  EXTRACTED és ráhúzzátok a HB tema osszerako.bat-ra, majd elengedve követitek az instrukciókat.

2. Tehát elsőként megadjátok a téma nevét, pl. krumpli.romfs, FONTOS, hogy a név mögött a .romfs kiterjesztést ne hagyjátok le, de erre figyelmeztet az ablak is.

3. Adhattok egy tetszőleges mappanevet, pl. krumliszsak, ebbe a mappába fog kerülni a krumpli.romfs téma, ám ha nem írtok  be semmit, mert nem kötelező, akkor viszont simán idekerül a HB_temakeszito_pakk mappába az általatok elkészített téma.

4. Ezután a kész témát másoljátok a nintendo switch SD kártyáján config mappán belül található nx-hbmenu-ben megbújó theme mappába.\Nintendo Switch\SD Card\config\nx-hbmenu\themes

5. Ezután a hb menüben a baloldali mínusz gomb megnyomásával kiválaszthatóvá válik a téma, és az A gombbal aktiválható.

KIEGÉSZÍTÉS

HB tema szetszedo.bat működése a fordítottja az összerakó batnak. Értelemszerűen erre egy kész témát lehet ráhúzni, pl. ujkrumpli.romfs, amikor is az ablak figyelmeztet, hogy írj be egy új mappanevet, mert ha nem teszed, akkor simán egy EXTRACTED  nevű mappába fogja kibontani ide, a HB_temakeszito_pakk mappába.

Ez akkor lehet hasznos, ha találtok egy témát, amiben találtok számotokra hasznos elemeket, és kicsennétek.

Mindenkinek jó témaszerkesztést kívánok! Aki részletesebb és bonyolultabb témát szeretne, az tanulmányozhatja a neten a különféle leírásokat, mert sok egyéb dolog beállítható még, angolul találhatok teljes erre vonatkozó leírást, de én annyira nem mélyedtem bele.

Megjegyzések