NXThemesInstaller

Engem mindig is zavart, hogy a switch főmenüjében a hatalmas játékikonok túl sok helyet foglalnak el, és mivel aktívan amúgy is csak 12 cím látható, kényelmetlen mindig keresgélnem. Ez nem igazi probléma, inkább kényelmi nyavalygás. De egyszer csak szembejött velem a megoldás, az isteni szikra! Amivel le lehet cserélne a megszokott menüt vagy egyes menürészeket, így praktikusan egy oldalon jelenjen meg a 12 játékikon, és minden más.


Ez a megoldás nem tudja elrontani a switchet, mert a micro sd-re teszi a témát. Viszont fontosnak érzem leszögezni, hogy itt körültekintőnek kell, érdemes lennetek, mert ellenkező esetben nem indul el az atmosphere, és hekaten keresztül kell letörölnötök majd a témát, az atmosphere/content mappán belül találjátok. Tehát, ha a feltelepített téma miatt hurokba kerül az indítás, tehát mindig összeomlik az atmosphere, akkor a megoldás ez:

- Nyomd a főkapcsolót 20 mp-ig. 

- Tedd a switchet RCM módba. (Ezt minden cfw-t használónak ismernie illik.)

- És ott lépj usb kapcsolatba a micro sd és a pc közt, és töröld le a téma által generált mappákat. Amit az atmosphere mappán belül találsz a content mappában, megkülönböztethető a sima magyarításokat tartalmazó mappáktól, de ha be van állítva rendesen az óra a switchen, látjátok a mappák létrehozásának az idejét is. Ilyen mappákat keressetek pl. 010000000000bd00, 0100000000001000.

Ezután rendesen elindul az atmosphere. Szóval nem kell félni, mert végleges kárt ezzel nem okoztok. Viszont leírom, hogyan tudtok körültekintően eljárni, hogy ha a legfrissebb 16-os firmware -el rendelkeztek, működjön megfelelően a téma.

A programot innen tölthetitek le: Kattints a linkre!

Ahol is leírják, hogy, a 15 és 16-os firmwarek is támogatottak és a javítások automatikusan letöltődnek. De nekem akadtak problémáim, mindaddig, míg a javításokat nem töltöttem le manuálisan, és tettem a megfelelő mappába.

Ha 15 vagy 16-is firmwarrel rendelkezik a switchetek, akkor töltsétek le az alábbi javítást: Kattints a linkre!

A kicsomagolt mappából a  systemPatches mappát másoljátok a nintendo switch kártyán a themes mappába.

Ezután nincs más dolgotok, mint kinézni a megfelelő témát magatoknak innen, lehetőség van témarészeket külön használnotok, vagy akár egyben az egészet lecserélhetitek.

Innen tudtok válogatni: https://themezer.net/themes

Én csak a Home Menu-t cseréltem le, mert csak azzal volt problémám. De kísérletképpen néztem teljes témákat is, azok is rendben voltak. A témákat telepíthetitek internetes kapcsolattal vagy manuálisan is.

Ha letöltitek az nxtheme kiterjesztésű témafájl, akkor:

- Azt másoljátok a:  Nintendo Switch\SD Card\themes\Downloads mappájába. 

- Indítsátok el a switchen az NXthemes intallert és telepítsétek azt a Themes menüpont Downloads mappájából, az A gombbal.

- Válasszátok a Reboot menüpontot, és érintsétek meg a Reboot feliratot, és a rendszer újraindul, és ha minden jól ment életbe lépnek a változtatások.

Természetesen készíthettek egyedi témát is, ehhez innen: Kattints a linkre! a Release4.7.zip-et kell letölteni, és a SwitchThemes.exe elindításával megnyílnak a további lehetőségek.

Válogassatok kedvetekre és legyetek körültekintőek.

Megjegyzések